Studenttårta!

Tar studenten imon!! :D äntligen efter 12 år i skolan väntas ytterligare två år.. Men grundskolan och gymnasiet är klart och jag kommer att fira dagen stort! Till "släktträffen" efter utspringet och flaket bakade jag en tårta, som ser ut så här:
Det blev en regnbågstårta i gröna nyanser fylld med lemoncurd och hallonsylt. Det är första gången jag testar på en regnbågstårta så vi får se om det är skillnad i nyanserna... Bilder kommer senare! :)

Vardagslyx!

För att hålla motivationen uppe för att leva behövs vardagslyx! Här kommer några exempel som får dig att njuta av livet:
  • Fotbad
  • En god chokladbit till en kopp te framför tv:n
  • En nyinköpt tidning
  • Lägg upp maten på en finare tallrik
  • Hårinpackning
  • Tända ljus (kanske inte är säsong dock..)
  • Efterrätter i alla dess former
  • En riktigt bra film eller bok
  • Nylackerade naglar
  • Bio
  • Fika på ett mysigt café
  • Umgås med vänner!
  • Köp hem blommor
  • Ge bort en present
  • Stäng av datorn, tv:n och telefonen
Det finns säkert hur mycket som helst! Jag brukar köpa mig tjej- och hälsotidningar :)
Vad brukar du göra för att lyfta upp vardagen?

MRL..

Var på MRL igår och måste skriva att jag blev lite besviken faktiskt... Har ju varit på det förrut, både på sportlife och på kristinedal (där jag tränade igår), och då har även en konditionsdel funnits med. Den saknades och passet bestod till större del av "lättare" styrka, som benböj utan vikt till exempel. Förhoppningvis är det olika på varje pass för MRL är var en stor favorit!
Förutom MRL:en introducerade jag dessutom min snart 15-åriga lillasyster för gymmet, haha en rolig syn. Uppvärmning på crosstrainen, axlar, ben, mage, totalövningar och några intervallminuter på löpbandet. Idag kan hon knappt gå och jag är stolt :). Hoppas inte jag skrämt bort henne därifrån bara...
Har du några favoritpass på gymmet?

Det här med alkohol...

Jag dricker väldigt sällan, i princip aldrig.. Det är inte gott, man blir trött, mår skit dagen efter och är inte bra för kroppen någonstans. Jag är dessutom väldigt lättpåverkad och efter ett glas vin snarkar jag gott.
Dock är det väldigt stor press utifrån samhället att man ska dricka vid i princip alla tillförställningar. Det gäller verkligen att stå på sig om man vill undvika alkoholen. Ofta kan man få kommentaren; gud vad tråkig du är, va! ska du bara dricka vatten?, jaha då får jag väl supa själv då... Det är väldigt tråkigt att alkohol ska vara en självklarhet och många är väldigt dåliga på att respektera att vissa väljer att undvika det. Som tonåring är pressen ännu större eftersom fördommarna finns att ungdomar super varje helg. Man ska respektera varje persons val och de som väljer att undvika alkohol ska få göra det utan att andra höjer ögonbrynen. Man kan faktiskt ha roligt även om man är nykter, om inte ännu roligare..
Hur ser du på nykterister? :)

Det här med resultat del 1...

Något som många kämpar med är kilona, antingen vill man upp eller så vill man ner eller så kämpar man för att behålla vikten. Känslan när vågen visar rätt riktning är oslagbar, men varför är vi egentligen så beroende av vår vikt?
Jag såg på Berg flyttar in för ett tag sedan då hon flyttade hem till Anja Persson. Hon sa att hon mest ser sin kropp som ett verktyg och det tycker jag att vi alla ska göra. Vår kropp ska bära oss hela livet och då är det såklart viktigt att den fungerar, dvs är frisk, stark och gör så att du kan klara av dina mål. Att mäta i prestation är mycket effektivare än att mäta i vikt och mått. Till exempel kanske du märker att du orkar ta i hårdare på träningen, har mer energi eller mindre sötsug. För att nå våra mål är det därför viktigt att inte stirra sig blind på vikten, utan istället på hur du presterar i livet. För hälsa handlar ju trots allt hur du mår och om du mår bra är det oftast inte heller något fel på din kropp, oavsett storlek.
Jag förespråkat balansen i livet, då finns det plats för allt, och det blir inte för mycket av något!
Är det någon mer än jag som typ halvblundar vid varje foto?

Träningskort!

Även om jag redan har ett träningskort på friskis och svettis kunde jag inte låta bli att köpa ytterligare ett, fast på kristinedal. Det räcker under sommaren och hej svej vad här ska tränas!
Det finns en anledning varför jag sällan ställer upp på bild.. ÖGONEN KAN ALDRIG VARA NORMALT ÖPPNA!

MOTIVATION


Mors dag!

Har ni pussat era mammor ordentligt nu eller väntar ni tills senare idag? Jag har iaf skrivit ett litet kärleksinlägg på facebook (det kallas MODERN kärlek) och ikväll ska vi grilla! :) Känns verkligen jättekul att mammor och pappor får egna dagar, men när ska döttrarna och sönerna få sin? haha
Glad mamma med halvblinkande ögon på julafton

Eurovision

Ska ni se på Eurovision ikväll? Det ska i alla fall jag göra med säkerhet! Vi har som tradition här hemma att äta ostbricka varje år till tävlingen, och i år är det inget annorlunda. Vi laddar genom att mamma köper ostar, pappa rör ihop någon konstig röra, jag äter upp alla vindruvor och syrran sitter i sitt rum. Alltid lika trevligt... Jag tror att vi har en mycket stor chans i år, fast det säger man väl varje år? Men Loreen har ju blivit storfavorit! :)
Vilket är ditt favoritbidrag?

Om bloggen

Jag vet inte riktigt hur man får sådan där "sidofakta" på bloggen så jag skriver ett inlägg istället! :)
Jag heter Ylva och är en tjej på 19 år som bor i centrala Göteborg med mamma, pappa, lillasyster, katt, två marsvin och två fiskar. Hösten 2012 ska jag flytta upp till Stockholm för att börja på friskvårdslinjen på Jakobsbergs folkhögskola. Om en vecka (1 juni) tar jag studenten från Naturlinjen på Globala Gymnasiet i Göteborg. 
Många säger att man oftast har ett tema på sin blogg, och mitt tema är mig själv. Kanske låter det lite egoistiskt, men jag har alldeles för många saker som förgyller mitt liv att jag inte kan välja ut en. På toppen av min intresse-lista är träning och hälsa, bakning och inredning. Om jag inte valt att läsa friskvård och bli PT hade jag möjligtvis blivit en mullig konditor. Jag får bli en bullmormor istället i mina pensionärsdagar.
Efter många år av spelande framför the sims har mitt inredningsintresse väckts. När man bor hos päronen har man dock inte så mycket att säga tilll om, men snart när man flyttat hemifrån så! I bloggen kommer därför lite inredning titt som tätt.
Sammanfattningsvis kan man säga att denna blogg handlar om allt som jag tycker om, och jag hoppas att även andra tycker om det jag skriver.

Mitt älskade Göteborg!+

Göteborg är och kommer alltid att bli staden i mitt hjärta! Här finns allt som man behöver: Coop, havet, liseberg, universeum, natur och framför allt massa goa göteborgare. Känn ingen sorg för mig i Göteborg!
Jag har varit på VÄRLDENS cykelrunda idag, närmare 5 mil! Först till farmors grav, sedan till coop för att handla födelsedagspresent till mormor, över till mormor och lämna present, till djuraffären och kolla varför mitt marsvin inte växer och sedan en omväg hem. Detta resulterade i gelében och en jäklig smärta i baken, men det var värt! 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0